Suzu

Leefde in een hok dat net zo groot was als hijzelf

Soort
Tijger
Geslacht
Mannetje
Geboortedatum
01/01/2017
Herkomst
Frankrijk (illegale fokker)

AAP redde tijger Suzu uit een illegale fokkerij in Frankrijk.

De dieren werden daar klaargestoomd om op te treden in het circus. Suzu zat eenzaam opgesloten in een kleine kooi met betonnen vloer. Hij had geen eten, geen water en niks om zichzelf mee bezig te houden.

Om Suzu te kunnen vervoeren naar ons opvangcentrum in Villena (Spanje) moesten we hem in een transportkist plaatsen en daar was verdoving voor nodig. Maar Suzu was ernstig verwaarloosd; hij was graatmager en zwaar vervuild. Hij was er zo ernstig aan toe dat we bang waren dat hij de verdoving niet zou overleven. Toch konden we hem ook niet achterlaten in die hel op aarde. Hij moest daar weg, en wel direct!

Suzu heeft gelukkig de fokkerij en verdoving overleefd en in AAP Primadomus geniet hij met volle teugen van zijn grote buitenverblijf. Dat verblijf bestaat uit twee delen die zijn verbonden door hoger gelegen brug. In het begin had Suzu onvoldoende spierkracht om naar de brug te klimmen. Maandenlang plaatsten de dierverzorgers geursporen en voedsel om hem te stimuleren om te klimmen. Zo werden Suzu's spieren langzaam sterker. Hij kan inmiddels de brug bereiken en het is nu zelfs zijn favoriete slaapplek, zeker wanneer de zon schijnt.

Stapje voor stapje gaat het beter met Suzu. Hij heeft inmiddels een gezond gewicht en zijn vacht ziet er goed uit. Maar zijn spierkracht moet nog verder opgebouwd worden. Suzu's verzorgers blijven hem dan ook op allerlei manieren uitdagen om zijn spieren te gebruiken. Zo wordt hij steeds meer een echte tijger!

Liever een ander dier adopteren? Zoek een ander adoptiedier

Ja, ik geef een adoptie cadeau

voor € 228 per jaar

De minimale duur is 1 jaar.
Je gegevens
Titel
Adres
We gebruiken je e-mailadres voor het verzenden van de bevestiging en de betaalgegevens.
De gegevens van de ontvanger
Titel
Adresgegevens ontvanger
De ontvanger wordt via dit e-mailadres op de hoogte gehouden van zijn/haar adoptiedier en de activiteiten van AAP. AAP zal de ontvanger bij het eerste contactmoment de mogelijkheid bieden om zijn/haar contactgegevens uit ons bestand te laten verwijderen. Meer informatie over hoe Stichting AAP met gegevens omgaat, vind je in het Privacy Statement.

Het adoptiepakket

Verzending

Uiterste ontvangstdatum

Het duurt minimaal drie werkdagen voordat het adoptiepakket bij de adoptieouder op de mat valt.

Vermeldingen

Op het certificaat dat in het adoptiepakket zit wordt zowel de naam van de gever als van de ontvanger genoemd, alsmede de reden voor de cadeau-adoptie. Geef hieronder aan welke tekst op het adoptiecertificaat kan worden geplaatst.

bv "Jan en Ria"
bv "Mevrouw Janssen"
bv "je 30e verjaardag" of "afscheid van uw werk"
Machtiging

Je gegevens worden vertrouwelijk behandeld. Lees ook onze privacyverklaring.