Wilma

Heeft een verleden als circusdier en is door ouderdom blind geworden

Soort
Chimpansee
Geslacht
Vrouwtje
Geboortedatum
01/01/1983
Herkomst
Duitsland

Blind en bang

Chimpansee Wilma woonde samen met soortgenoot Bobby onder slechte omstandigheden in een kleine dierentuin. Ruim twintig jaar geleden werden ze gered en naar AAP gebracht. Hier kregen ze een veilige toekomst met soortgenoten om hen heen. Het leven lachte Wilma en Bobby weer toe, totdat Bobby overleed.

Wilma was lang depressief en rouwde om haar vriend. Omdat ze laag in de rangorde staat, was (en is) het voor Wilma moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Toch sloot ze vriendschap met Prudence en Achille, twee chimpansees die ook al op leeftijd zijn. Inmiddels gaan de jaren voor Wilma tellen: door ouderdom is ze blind geworden, waardoor ze niet meer goed naar buiten durft. Ze blijft dan ook liever binnen zitten als de rest van de groep buiten is. Ook heeft ze moeite met eten, waardoor we haar soms moeten helpen bij het eten. Dat doen we met liefde, Wilma verdient het.

Helpt u mee Wilma een fijne oude dag te geven? Word adoptieouder!

Liever een ander dier adopteren? Zoek een ander adoptiedier

Ja, ik adopteer Wilma

voor € 19,00 per maand

Je gegevens
Titel
Contact
Adres
Machtiging
Stichting AAP schrijft het gedoneerde bedrag periodiek van je rekening af. Je kunt de donatie te allen tijde stopzetten door tijdens kantooruren te bellen naar (036) 523 87 87 of een email te sturen naar info@aap.nl.