Persvragen en contact

Voor persvragen en interviewverzoeken kun je contact opnemen met de afdeling Communicatie via persvoorlichting@aap.nl of via het algemene telefoonnummer 036-523 8787. 

Let op: vragen van mensen die niet van de pers/media zijn, worden niet door de persvoorlichter in behandeling genomen. Wil je algemene informatie, bel dan 036-523 8787, mail naar info@aap.nl of vul ons contactformulier in. Dierenleed meld je via telefoonnummer 144, of kijk op onze pagina Meld dierenleed.

Interviewverzoeken

Stichting AAP wordt regelmatig benaderd door media met persvragen en interviewverzoeken voor directeur David van Gennep. Daarnaast zijn verschillende AAP-deskundigen, zoals gedragsbiologen, preventiemedewerkers en dierverzorgers beschikbaar voor media-interviews en persvragen die betrekking hebben op primaten en overige exotische zoogdieren.

Om je zo snel mogelijk van dienst te kunnen zijn, willen we je vragen om interviewverzoeken te mailen naar persvoorlichting@aap.nl. Vermeld hierbij de volgende gegevens: wie wil je spreken, voor welk medium en bereik, insteek van het interview, wel/ geen fotografie of filmcamera, datum publicatie, deadline en ingeschatte tijd.

In de meeste gevallen kunnen wij kosteloos aanvullend beeldmateriaal leveren (zie onder onze voorwaarden gebruik beeldmateriaal). Bij geschreven interviews spreken wij af dat we de tekst voor publicatie kunnen lezen op feitelijke onjuistheden. Aan interviews en onderzoeken voor school- en afstudeeropdrachten kunnen wij helaas niet meewerken.

Filmen & fotograferen

Om de rust van de dieren in onze opvang zo min mogelijk te verstoren met persbezoekjes, stellen wij regelmatig zelfgeproduceerd beeld beschikbaar aan media. Daarnaast is het in beperkte mate en onder begeleiding mogelijk om bij onze opvang te komen filmen voor redactionele items over AAP. Neem hiervoor contact op met de persvoorlichter. Op openbaar toegankelijke gedeeltes bij het Rondje AAP is het toegestaan om zonder begeleiding te filmen of fotograferen. Wel vinden wij het altijd prettig om hier vooraf van op de hoogte te worden gesteld.

Voorwaarden gebruik beeldmateriaal

  1. Voor het gebruik van al het videomateriaal moet vooraf toestemming worden gevraagd aan Stichting AAP via persvoorlichting@aap.nl.
  2. Het beeldmateriaal (foto en film) mag uitsluitend worden gebruikt ter illustratie van gerelateerde berichten over Stichting AAP in een redactionele publicatie in de media.
  3. Commercieel gebruik in enigerlei andere vorm is niet toegestaan.
  4. Bij publicatie van het beeldmateriaal (foto en film) dient in ieder geval te worden vermeld: “Bron: Stichting AAP”.
  5. Indien bij de betreffende foto of illustratie de naam van de maker is vermeld, dient deze bij publicatie eveneens vermeld te worden.

Persberichten ontvangen

Je kunt je opgeven voor de perslijst van AAP, zodat wij je actueel en proactief op de hoogte kunnen houden van nieuws en ontwikkelingen. Stuur hiervoor een mailtje met contactgegevens naar persvoorlichting@aap.nl. Als je hierbij wensen vermeldt m.b.t. soort nieuws, regio en film/ fotomateriaal, dan proberen wij daar rekening mee te houden.

Terug naar Contact