Veelgestelde vragen over doneren

Kan ik de dieren van AAP helpen?

Ja natuurlijk! Steun van mensen zoals jij is essentieel om het werk van AAP mogelijk te maken. Je kunt helpen door:

Wat is IBAN en wat betekent IBAN voor mij als donateur?

Het betalingsverkeer binnen Europa is veranderd. De grootste verandering was de overgang van een rekeningnummer naar een IBAN. IBAN staat voor International Bank Account Number. Dit is een langer rekeningnummer, waardoor betalen binnen Europa makkelijker is geworden. Het nummer bestaat uit het huidige rekeningnummer voorafgegaan door een landcode, een controlegetal, een bankcode en één of meerdere nullen.

Als voorbeeld; het rekening nummer van Stichting AAP is 2777530
Het IBAN van AAP is: NL 64 INGB 0002777530

Je kunt uw eigen IBAN en meer informatie vinden via www.ibanbicservice.nl

Wat is er veranderd met de komst van het IBAN?

Als je AAP steunt via een automatische incasso:

Er verandert vrijwel niets, AAP is bij transacties het IBAN nummer gaan gebruiken. Op het afschrift of in je internetbankieromgeving is bij de afschrijving meer informatie zien. Onder andere het Incassant ID van AAP; NL72ZZZ412005530000 en jouw mandaat nummer. Dit is het unieke nummer van je machtiging.

De maandelijkse, kwartaal, halfjaarlijkse, jaarlijkse en eenmalige incasso’s worden rond de 28ste van de maand van de rekening afgeschreven. Als je een jaarlijkse incasso hebt, vindt deze plaats in de maand dat je donateur bent geworden. Mocht de incasso niet gelukt zijn, dan proberen wij het bedrag na ongeveer 6 weken nogmaals af te schrijven.

Waarom wil AAP mijn betaling het liefst via een online machtiging ontvangen?

Onze voorkeur gaat uit naar een machtiging, vanwege de lage administratiekosten. Het bedrag wordt dan eenmalig, maandelijks of jaarlijks (afhankelijk van wat je invult) van jouw rekening afgeschreven. Het is natuurlijk ook mogelijk het bedrag zelf aan ons over te maken.

Ik heb een andere vraag over het steunen van AAP

Wij helpen je graag! Neem tijdens kantooruren contact op via 036 523 8787 of stuur een e-mail naar info@aap.nl