Tips voor het melden van dierenleed buiten Europa

Zoeken op internet

Om dierenbeschermingsorganisaties te vinden die werkzaam zijn in het land waar je het dierenleed hebt geconstateerd kan de website www.worldanimal.net uitkomst bieden.

Jouw klacht:

  • Stuur indien mogelijk met jouw klacht foto’s mee van het geconstateerde leed.
  • Vraag om terugkoppeling.
  • Indien je melding doet per e-mail: vraag om een leesbevestiging / ontvangstbevestiging. Indien die niet wordt gegeven, stuur na een tijdje nog eens een bericht.
  • Probeer je melding beleefd te houden, gebruik geen dreigende taal, maar maak tegelijkertijd duidelijk dat je geschokt bent door deze dierenmishandeling.
  • Spoor medereizigers en andere getuigen aan ook melding te doen.

Hotels en reisorganisaties

Het verleden heeft bewezen dat het erg nuttig is hotels en reisorganisaties op de hoogte te stellen van het door jou waargenomen leed! Het spreekt voor zich dat jouw reisorganisatie niet blij is wanneer er klachten komen over optredens of shows met dieren in, op of bij het terrein van door hen aangeboden accommodaties. Zij zullen het hotel hier op aanspreken, zeker als je kenbaar maakt bij toekomstige boekingen hier kritisch op te zullen zijn.
Maar ook als het geconstateerde dierenleed niet specifiek in of rond één van hun hotels is waargenomen, maar bijvoorbeeld op het strand van de badplaats of aan de boulevard, tijdens een excursie, ook dan is het belangrijk hiervan melding te doen bij jouw reisorganisatie.

Autoriteiten van het land

Niet te onderschatten is ook het effect van het benaderen van ambassades of consulaten: www.embassyworld.com. Vaak is het een kwestie van mentaliteit die moet veranderen en dat gaat helaas langzaam. Waar kun je dan beter beginnen dan bij de autoriteiten van het land?

Hartelijk dank voor de moeite!