Helemaal alleen achtergelaten tijdens de oorlog

Leeuw Ruru werd in juli 2022 gered uit Oekraïne. Zijn eigenaar had hem opgesloten in een hok in een donkere schuur. Toen de oorlog uitbrak, ging Ruru’s eigenaar ervandoor. Ruru werd eenzaam achtergelaten…

Het was een schrijnende situatie. Tijdens de oorlogsgevechten sloeg mortiervuur in en dreigde de schuur met Ruru erin in vlammen op te gaan. Wonder boven wonder overleefde de jonge leeuw de brand. Na nog een aantal andere bedreigende situaties te hebben doorstaan, kon Ruru gelukkig worden gered. Inmiddels is hij veilig bij AAP in Spanje.
Ruru werd alleen achtergelaten in een donkere schuur.

Een écht mannetje zonder manen

Hoewel mannetjesleeuwen bekend staan om hun imposante manen, heeft Ruru deze stoere manen helaas niet. Zijn manen hebben zich niet ontwikkeld omdat hij op jonge leeftijd is gecastreerd. Iets wat wij helaas wel vaker zien bij leeuwen die als huisdier of in de entertainmentindustrie zijn gehouden… Ondanks dat Ruru geen manen heeft, is hij toch écht een stoere mannetjesleeuw. Zo markeert hij zijn territorium met zijn geur en laat hij van zich horen met zijn gebrul! Bij AAP geniet hij nu van de rust en ruimte in zijn mooie buitenverblijf.
Ruru’s eerste stappen in zijn buitenverblijf
De eerste weken bij AAP in Spanje verbleef Ruru in quarantaine. Zo konden wij werken aan zijn herstel en kon Ruru wennen aan zijn nieuwe omgeving. Na de quarantaineperiode mocht Ruru zijn eerste stappen zetten in zijn buitenverblijf!

Mag leeuw Ruru op jouw steun rekenen?

Bij AAP doen wij er alles aan om dieren als Ruru te helpen. Maar voor de kostbare verzorging van dieren als Ruru zijn wij afhankelijk van donaties. Wij hebben jouw hulp dan ook hard nodig! De verzorging van een leeuw kost zo’n 75,- per dag. Denk hierbij aan medische zorg, voeding en huisvesting. Met jouw steun kunnen wij dieren als Ruru de liefdevolle verzorging geven die ze zo verdienen. Met een donatie van 8,- draag je bijvoorbeeld al bij aan gezonde voeding.

Help mee en doneer een bedrag naar keuze via Tikkie of via onderstaande button.