Leeuw King

Pensioen bij AAP voor circusleeuw King

Leeuw King heeft een leven lang in een Frans circus moeten doorbrengen. In 2023 werd hij met leeuwin Ngala in zorgelijke toestand aangetroffen in een kale circuswagen in Zuidwest-Frankrijk. De leeuwen kregen niet de zorg die ze nodig hebben sinds hun eigenaar, een Franse leeuwentemmer, in geldproblemen raakte.

Gelukkig kon King met Ngala naar ons opvangcentrum in Spanje gebracht worden. Hier konden ze eerst in Quarantaine herstellen van hun lange, nare verleden.

Nadat King en Ngala enige tijd samen bij AAP in hun quarantaineverblijf hadden doorgebracht, bleek Ngala helaas gezondsheidsproblemen te hebben. Een urgente medische check was vervolgens noodzakelijk. Hieruit constateerde onze dierenarts dat ze een tumor had met meerdere uitzaaiingen. Tot ons grote verdriet moesten we besluiten Ngala te laten inslapen.
Leeuw King
King (links) met leeuwin Ngala in de circustrailer...

Video: reddingsactie

King in buitenverblijf
Na de quarantaineperiode van King in ons opvangcentrum in Spanje, was het tijd om hem voor het eerst toegang te geven tot zijn buitenverblijf. Na een bruut circusleven mag hij eindelijk gaan genieten van de buitenlucht…

Help leeuw King met een donatie

Voor King blijven we er alles aan doen om hem de juiste opvang en specialistische verzorging te geven. Om hem deze zorg te kunnen bieden zijn we volledig afhankelijk van donaties. Jouw hulp is hierbij onmisbaar! Een complete dag verzorging voor één leeuw kost maar liefst 80 euro per dag.

Help jij mee met een donatie? King verdient een liefdevolle oude dag.