Macario hoeft nooit meer
eenzaam te zijn

Chimpansee Macario was pas vier maanden oud toen hij als baby in Senegal werd weggerukt bij zijn moeder. Hij werd verkocht en belandde bij een gezin in huis op Gran Canaria. Toen hij groter en sterker werd, sloten zijn eigenaren hem op in een verroeste kooi op een verlaten terrein. Daar zat hij dan, op de koude cementvloer. Eén keer per dag bracht iemand hem wat voedsel, verder zag Macario niemand. Ruim twintig jaar was hij helemaal alleen. Uit pure frustratie wiegde hij continu zijn hoofd heen en weer…

Veilig bij AAP

Wat zijn wij blij dat Macario veilig bij AAP is. Dankzij intensieve (medische) zorg, liefde en aandacht, herstelde hij stap voor stap van zijn traumatische verleden. Ook maakte hij voor het eerst in zijn leven kennis met een soortgenoot. Wat was dat een ontroerend moment!

null
Chimpansee Macario bij AAP.

Dierenleed voorkomen

Macario hoeft nooit meer bang of eenzaam te zijn. Maar helaas geldt dat niet voor vele andere dieren in nood… Dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk en dagelijks worden er talloze exotische zoogdieren in Europa uitgebuit, (illegaal) verhandeld of gebruikt voor entertainment. Dat moet stoppen! Daarom pleit AAP voor betere wet- en regelgeving op het gebied van dierenwelzijn in heel Europa. Alleen zó kunnen we dierenleed op een duurzame manier aanpakken!

Jouw hulp is hard nodig

Ondertussen doen we er alles aan om zoveel mogelijk dieren een veilige opvangplek te geven. Dat doen we met liefde, maar met zoveel dieren lopen de kosten op… Daarom is jouw hulp hard nodig! Wil je de dieren alsjeblieft helpen? Voor 52,- bied je bijvoorbeeld één dag opvang aan die lieve Macario.

Liever doneren via een Tikkie? Klik dan hier.

null

Help jij dieren als chimpansee Macario met een donatie?
Macario zat ruim twintig jaar alleen opgesloten in verroeste kooi op een verlaten terrein. Bij AAP is hij nu veilig en hoeft hij nooit meer bang of eenzaam te zijn. Maar helaas geldt dat niet voor vele andere dieren in nood... Wil jij de dieren helpen?

Ja, ik help mee!