Doneer voor de wasbeer

 

 

 

Doneer
voor de
wasbeer

Wasberen actie GelderlandUpdate 5 december

Gelderland wil wasberen doodschieten. Dat kan anders!

Stichting AAP roept Provincie Gelderland op om te kiezen voor een diervriendelijke oplossing.

Om dit onder de aandacht te brengen bij de provincie stonden we maandag 2 december 2019 tot en met woensdag 4 december 2019 met een groot billboard voor het provinciehuis in Arnhem. Helaas moesten we woensdag de wagen weghalen vanwege de opbouw van de Arnhemse markt. We haalden met deze actie de Telegraaf en de regionale pers. Honderden mensen sponsorden de boodschap. Tot op heden houdt de provincie zich nog steeds bij het besluit om de Gelderse wasberen af te schieten.  Achter de schermen gaan wij door met onze strijd voor de wasbeer, samen met partnerorganisaties en politici die ons standpunt delen. 


Veelgestelde vragen

De laatste maanden buitelen in de media veel artikelen en meningen over elkaar heen over hoe we in Nederland met de wasbeer moeten omgaan. We leggen graag onze standpunten uit aan de hand van veelgestelde vragen.

Veelgestelde vragen

 

Wasberen opgevangen in plaats van afgeschoten

Dankzij de steun van 28.000 petitie-tekenaars zorgden we er voor dat wasberen uit Limburg worden opgevangen in plaats van afgeschoten.

Inmiddels zorgen we voor twaalf wasberen bij Stichting AAP in Almere.  De provincie Limburg verwacht zo’n 50 wasberen te vangen. De dieren gaan eerst voor enkele weken in quarantaine waar ze een grondige medische check krijgen. Ook worden ze, indien nodig, behandeld tegen eventuele parasieten of infecties. Onder andere deze parasieten maken hen een gevaar voor de volksgezondheid en daarom is het onwenselijk dat ze met mensen in aanraking komen.

De wasberen hoeven zich niet te vervelen bij AAP. We geven ze verrijking, dat is uitdagend speelmateriaal. Bijvoorbeeld een bal met brokjes erin die ze er vervolgens uit moeten halen. Hoe dat eruitziet zie je in de video. Kijkt u ook mee?Wij gunnen de wasberen een veilige toekomst en zijn druk op zoek naar een mooi herplaatsadres. Ondertussen worden ze liefdevol verzorgd bij AAP. Onder andere door hen verrijking te bieden. Helpt u mee  met de verzorging van deze dieren? Een kleine bijdrage van u maakt een groot verschil voor de wasberen.

Ja, ik help de wasberen

Mijn donatie
Amount
Betalingsmethode
Betalingsmethode
* Machtiging: Stichting AAP schrijft het gedoneerde bedrag naar wens eenmalig of periodiek van je rekening af. Je kunt de donatie te allen tijden stopzetten door tijdens kantooruren te bellen naar (036) 523 87 87 of een email te sturen naar info@aap.nl * iDeal: De donatie wordt op eigen verzoek door je eigen bank overgemaakt aan Stichting AAP.
Je gegevens
Title
Adres
Contact