Suzu

Leefde in een hok dat net zo groot was als hijzelf

Species
Tijger
Gender
Mannetje
Date of birth
01/01/2017
Origin
Frankrijk (illegale fokker)

AAP redde tijger Suzu uit een illegale fokkerij in Frankrijk.

De dieren werden daar klaargestoomd om op te treden in het circus. Suzu zat eenzaam opgesloten in een kleine kooi met betonnen vloer. Hij had geen eten, geen water en niks om zichzelf mee bezig te houden.

Om Suzu te kunnen vervoeren naar ons opvangcentrum in Villena (Spanje) moesten we hem in een transportkist plaatsen en daar was verdoving voor nodig. Maar Suzu was ernstig verwaarloosd; hij was graatmager en zwaar vervuild. Hij was er zo ernstig aan toe dat we bang waren dat hij de verdoving niet zou overleven. Toch konden we hem ook niet achterlaten in die hel op aarde. Hij moest daar weg, en wel direct!

Suzu heeft gelukkig de fokkerij en verdoving overleefd en in AAP Primadomus geniet hij met volle teugen van zijn grote buitenverblijf. Dat verblijf bestaat uit twee delen die zijn verbonden door hoger gelegen brug. In het begin had Suzu onvoldoende spierkracht om naar de brug te klimmen. Maandenlang plaatsten de dierverzorgers geursporen en voedsel om hem te stimuleren om te klimmen. Zo werden Suzu's spieren langzaam sterker. Hij kan inmiddels de brug bereiken en het is nu zelfs zijn favoriete slaapplek, zeker wanneer de zon schijnt.

Stapje voor stapje gaat het beter met Suzu. Hij heeft inmiddels een gezond gewicht en zijn vacht ziet er goed uit. Maar zijn spierkracht moet nog verder opgebouwd worden. Suzu's verzorgers blijven hem dan ook op allerlei manieren uitdagen om zijn spieren te gebruiken. Zo wordt hij steeds meer een echte tijger!

Rather adopt another animal? Find another animal for adoption

Yes, I will adopt Suzu

for € 19,00 p/month

Personal information
Title
Contact
Address
Payment method
Stichting AAP schrijft het gedoneerde bedrag periodiek van je rekening af. Je kunt de donatie te allen tijde stopzetten door tijdens kantooruren te bellen naar (036) 523 87 87 of een email te sturen naar info@aap.nl.