Marley en Elsa
Marley en Elsa

 


 

2020 in een notendop

Dierenwelzijn staat nog altijd sterk onder druk. Veel exotische dieren leiden geen dierwaardig leven en menselijk handelen is daar vaak de oorzaak van. Bij AAP verbeteren wij op een duurzame manier het welzijn van deze dieren. Dit lukt ons door praktische opvang te combineren met wetgeving en beleid. Dweilen met de kraan dicht, noemen we dat. 

Download Jaarverslag 2020
Voor een compleet overzicht van de resultaten van 2020

Mijlpalen voor dierenwelzijn

Met het besluit van Frankrijk om wilde dieren in circussen te verbieden, zijn we weer een stap dichter bij een Europees verbod. Geweldig nieuws! Ook als het gaat om de positieflijst, zijn er in verschillende EU-landen mooie resultaten behaald. Meer informatie lees je in het jaarverslag en op de website bij Wetgeving & Beleid

leeuwen Elsa en Marley

Opbrengsten en kosten

opbrengsten en kosten
 

Opgevangen dieren

Op 31 december 2020 verbleven er 414 dieren in de opvang. Van de 414 dieren zijn er 84 in 2020 opgevangen, waaronder circusbavianen Chiko en Floyd uit Frankrijk en tijger Luli die alleen was achtergelaten in een Spaans dierenpark. Door de coronacrisis konden we helaas minder dieren opvangen en herplaatsen dan gepland. 

Onze achterban

Het aantal donateurs is in 2020 gestegen naar 58.682, daar zijn we ontzettend blij mee! De stijging komt o.a. door mensen die ‘vriend’ zijn geworden van berberaap Lulu, resusaap Christos, chimpansee Wilma of leeuw Govani. 

Vrienden gezocht

Herplaatste dieren

De meeste dieren blijven tijdelijk bij AAP. We zoeken een geschikt, permanent onderkomen voor ze, waardoor er ook weer plek vrijkomt voor andere dieren die onze hulp hard nodig hebben. In 2020 werden 51 dieren herplaatst, waaronder goudkopleeuwaapje Leto die naar de Orchideeënhoeve in Luttelgeest verhuisde. Op 31 december 2020 verbleven er in totaal 580 AAP-dieren bij 105 verschillende herplaatspartners. 

Goudkopleeuwaapje Leto

Social media

Onze belangrijkste socialmediakanalen zijn Facebook, Instagram, Twitter en YouTube. Het aantal volgers van al deze kanalen is in 2020 gegroeid. Volg jij ons al op social media? 

instagramfacebooktwitteryoutube

In de media

In 2020 is AAP geregeld in het nieuws geweest, zowel nationaal als internationaal. De berichtgeving ging onder meer over de opvang van Limburgse wasberen die anders doodgeschoten zouden worden, maar bijvoorbeeld ook over het hogere aantal opvangverzoeken voor servals.