Dierenleed gezien, wat nu?

AAP vangt uitheemse dieren op vanuit heel Europa. Wij vinden het vanzelfsprekend heel belangrijk dat dierenleed wordt gemeld bij de juiste instanties, zodat er zo snel mogelijk actie kan worden ondernomen.

Dierenleed Nederland

Aangezien AAP geen opsporingsinstantie is noch zelf de benodigde actie kan/mag ondernemen, willen wij je vragen je melding te doen bij de Dierenpolitie, tel 144 (red een dier).

Dierenleed in Europa

AAP wil het gesignaleerde dierenleed in Europa (exclusief Nederland) bij de juiste instanties en/of dierenbeschermingsorganisaties van het betreffende land melden. Daarom verzoeken wij je, indien mogelijk graag aangevuld met digitale foto(’s), deze vragenlijst in te vullen.

Dierenleed buiten Europa

Betreft het dierenleed buiten Europa dan verzoeken wij je dit niet bij ons te melden, maar contact op te nemen met dierenbeschermingorganisaties die werkzaam zijn in het betreffende land, en de autoriteiten van het betreffende land te benaderen. Hier vind je tips over hoe je dit kunt doen.

Apen te koop op internet

Een aap als huisdier houden is in Nederland bij wet verboden. Op sites zoals Marktplaats worden echter regelmatig apen te koop aangeboden. Het is niet nodig om hiervan melding te doen bij Stichting AAP. Je kunt hier lezen waarom.

Hartelijk dank voor de moeite!

Terug naar Contact