Wilma

Is door ouderdom blind geworden
  • Herkomst Duitsland
  • Geslacht Vrouwtje
  • Diersoort Chimpansee
  • Bedrag 19,- per maand

Blind en bang

Chimpansee Wilma woonde samen met soortgenoot Bobby onder slechte omstandigheden in een kleine dierentuin. Ruim twintig jaar geleden werden ze gered en naar AAP gebracht. Hier kregen ze een veilige toekomst met soortgenoten om hen heen. Het leven lachte Wilma en Bobby weer toe, totdat Bobby overleed.

Wilma was lang depressief en rouwde om haar vriend. Omdat ze laag in de rangorde staat, was (en is) het voor Wilma moeilijk om nieuwe vrienden te maken. Toch sloot ze vriendschap met Prudence en Achille, twee chimpansees die ook al op leeftijd zijn. Inmiddels gaan de jaren voor Wilma tellen: door ouderdom is ze blind geworden, waardoor ze niet meer goed naar buiten durft. Ze blijft dan ook liever binnen zitten als de rest van de groep buiten is. Ook heeft ze moeite met eten, waardoor we haar soms moeten helpen bij het eten. Dat doen we met liefde, Wilma verdient het.

Helpt u mee Wilma een fijne oude dag te geven? Word adoptieouder!

Cadeau-adoptie

Op zoek naar een origineel geschenk voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft of kerst? Geef een adoptie cadeau! Met een cadeau-adoptie steun je chimpansee Wilma.
Liever een ander dier adopteren?

Ja, ik adopteer Wilma

Hoe gaat het nu met Wilma

Hieronder vind je al het nieuws, blogs en video's over Wilma. Links (of boven op mobiel) vind je het nieuwste adoptiefilmpje.