Mojo

Koppig, einzelganger en zachtaardig
  • Herkomst Eigenaar (België)
  • Geslacht Mannetje
  • Diersoort Chimpansee
  • Bedrag 19,- per maand

Kreeg ongezond voedsel en had overgewicht

Mojo is in rond 1974 geboren in een proefdierlaboratorium. Hoe lang hij daar is geweest is niet bekend. Wel weten we dat zijn eigenares hem er als jong dier heeft weggehaald en mee naar huis genomen, waar ze hem een menselijke opvoeding gaf. Mojo kreeg kleertjes aan en ze maakten samen het huis schoon. Toen Mojo hier te groot voor werd, sloot zij hem op in een vieze donkere garage, moederziel alleen. Het eten dat hij voorgeschoteld kreeg, was niet geschikt voor een chimpansee: spaghetti, pudding, taart, bier en koffie met melk en suiker. Mojo was dan ook véél te dik! 

Toen Mojo bij Stichting AAP kwam was hij er zeer slecht aan toe, Mojo reageerde bijna nergens op, was doodsbang en moest niets van het normale chimpansee dieet hebben. Speciaal voor Mojo hebben we een uniek behandelplan opgesteld met een speciaal dieet en speciale verzorging, met als resultaat dat hij nu weer alle fruitsoorten eet. Mojo blijft een zeer kwetsbaar dier en zal waarschijnlijk de rest van zijn leven bij AAP blijven wonen.

Cadeau-adoptie

Op zoek naar een origineel geschenk voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft of kerst? Geef een adoptie cadeau! Met een cadeau-adoptie steun je chimpansee Mojo.
Liever een ander dier adopteren?

Ja, ik adopteer Mojo

Hoe gaat het nu met Mojo

Hieronder vind je al het nieuws, blogs en video's over Mojo. Links (of boven op mobiel) vind je het nieuwste adoptiefilmpje.