De wasbeer

Werd gered van de kogel
  • Herkomst Noord-Amerika
  • Geslacht Mannetjes & vrouwtjes
  • Diersoort Wasbeer
  • Bedrag 12,50 per maand

Gered van de kogel

Wist je dat we bij AAP ook wasberen opvangen? De dieren hebben verschillende achtergronden: ze werden als huisdier gehouden, als verstekeling aangetroffen op een boot of gered van afschot in het wild. Ondanks hun verschillende achtergronden is er één ding dat de wasberen met elkaar gemeen hebben: van nature horen ze niet in Nederland thuis. Omdat de exotische wasbeer een ongewenste gast is, worden ze vaak afgeschoten.

AAP is al jaren tegenstander van afschot als ‘oplossing’ en pleit voor een diervriendelijker alternatief: opvang en herplaatsing naar een geschikt dierenpark. De afgelopen jaren hebben we al vele (wilde) wasberen bij AAP kunnen opvangen. Een aantal van hen is al succesvol herplaatst, maar er komen ook steeds weer nieuwe wasberen bij! Help je mee de dagelijkse zorg en opvang van de vele wasberen mogelijk te maken? Adopteer de wasbeer!

Bij deze vorm van adoptie adopteer je een wasbeer die symbool staat voor alle wasberen bij AAP.

Cadeau-adoptie

Op zoek naar een origineel geschenk voor bijvoorbeeld een verjaardag, bruiloft of kerst? Geef een adoptie cadeau! Met een cadeau-adoptie steun je de wasbeer.
Liever een ander dier adopteren?

Ja, ik adopteer De wasbeer

Hoe gaat het nu met De wasbeer

Hieronder vind je al het nieuws, blogs en video's over De wasbeer. Links (of boven op mobiel) vind je het nieuwste adoptiefilmpje.