Grondeekhoorn

Gestreepte grondeekhoorn, algemeen voorkomend van Siberië tot Zuidoost-Azië. Net als alle andere eekhoorns een knaagdier, als grondeekhoorn bovendien een graver (voorraden worden in de grond aangelegd).

Klein en sierlijk als ze zijn, zien boeroendoeks er buitengewoon aaibaar uit. Geen wonder dat vooral kinderen ze als huisdier willen, liefst twee samen, omdat dat gezellig voor de dieren is. Echter, het liefhebbende kopertje weet over het algemeen te weinig van de aard van zijn nieuwe speelkameraadjes. Eekhoorns zijn solitaire dieren die, behalve in de paartijd, geen soortgenoot op hun territorium dulden. De met zorg ingerichte kooi is binnen de kortste keren de plaats van een bloedbad.

Behalve voor elkaar, kunnen boeroendoeks ook gevaarlijk zijn voor hun eigenaren. Om hun terrein te verdedigen zullen ze iedereen aanvliegen die er een vinger naar uitsteekt, wat het schoonmaken van hun kooi tot een lastige opgave maakt. Omdat ze hun voorraden willen begraven, zullen ze verder de plantenbakken omwoelen en gaten in de bank of de vloerbedekking graven.

 

€ 11.50 p/mnd

Spaar Air Miles voor AAP
Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid