ActueelVideo: De redding van rolstaartbeer Frantz

Cassel, nog bij de familie Rose

AAP heeft er weer een bijzondere nieuwe bewoner bij. Een rolstaartbeer lijkt eerder een wezen dat je in 'The Hobbit' tegen zou kunnen komen, maar het is wel degelijk een bestaande diersoort, en na Kinky en Mimiko is 'Frantz' weer de eerste rolstaartbeer bij AAP sinds lange tijd...

Actueel - Films & foto-albums van AAP  | zaterdag, 15 maart 2014 | Views (1953)

15/03

2014

 

Blog: Allemaal aan de LSD!

Joris Verbruggen

“Joris, wil je eens wat letten op je praktisch communiceren?”
“Huh, nee natuurlijk lust die genet geen prakje met peren!”
“Nee, of je beter kunt nadenken voordat je iets zomaar aanneemt.”
“Hè, ik heb helemaal niets aangenomen. Ben je iets kwijt?”
“Ja, handig contact met jou.”
“Oh. Hè, hoe bedoel je?”
“Láát maar.”
“Je bent toch niet boos nu?”
“Nee hoor, dat station was al gepasseerd.”
“Heb je iets in de trein laten liggen, dan?”
“Ja hoor.”
“Hè, vervelend.”

Actueel - AAP blog  | dinsdag, 11 maart 2014 | Views (686)

11/03

2014

 

Europese vrijwilligers bij AAP

Anthony Dubois

“Hier werk ik met mensen die van dieren houden, net als ik.”

AAP zou AAP niet kunnen zijn zonder haar Nederlandse én buitenlandse vrijwilligers. Sinds 2008 maakt AAP gebruik van het 'European Voluntary Service-programma' (EVS-programma) via Erasmus+. Vrijwilligers zoals Anthony uit Frankrijk en Miina uit Estland zetten zich een jaar lang in voor dierenwelzijn bij AAP en vertellen hieronder hun verhaal. Altijd al bij AAP of onze Spaanse vestiging Primadomus willen werken? De vacatures staan nu online!

Actueel - Nieuws  | dinsdag, 04 maart 2014 | Views (2070)

4/03

2014

 

'Groep van Anou' naar Engeland

Mounia in Owl and Monkey Haven

Een vreugdevol en bijzonder moment: AAP heeft vorige maand 6 Berberapen een prachtig nieuw onderkomen bezorgd. Anou, Mouki, Mounia, Geertje, Yilda en Nanushka zijn herplaatst op het Engelse eiland Isle of Wight. De zes staan bij AAP bekend als ‘de groep van Anou’: Anou is het alphamannetje. Anou en zijn groepsgenoten wonen nu in Owl Monkey Haven, een bekende herplaatspartner van AAP. 'Haven' betekent in het Engels 'veilige haven' en dat is precies wat eigenaar Don Walser in gedachte heeft voor zijn dieren. Hij wil letterlijk een veilige haven bieden voor dieren met een vervelende, traumatische geschiedenis. Onze Engelse collega’s hebben de groep van Anou, na een 15 uur durende reis, dan ook liefdevol ontvangen.

Actueel - Nieuws  | vrijdag, 21 februari 2014 | Views (1641)

21/02

2014

 

Blog: Goed m'n best doen is soms niet goed genoeg

Imelda en Hartog

Ik doe het hele jaar door mijn best om maar vooral gezond te blijven en griepjes en andere virusjes buiten de deur te houden. Zo zorg ik ervoor dat ik voldoende beweging krijg, gezond eet en goed slaap. Immers, we worden de hele dag door bestookt met adviezen over een gezonde leefstijl en gezonde voeding via tv, internet en wat al niet meer. Het is iets dat moeilijk te negeren is en zo word ik onbewust gedwongen om "bewust gezond" te leven of me toch in ieder geval als zodanig te voelen.

Actueel - AAP blog  | vrijdag, 21 februari 2014 | Views (819)

21/02

2014

 

Kale vlakte bij AAP

Op deze kale vlakte komt de centrale keuken en personeelskantine

Slopen voor een duurzame toekomst

Dat op de kale vlakte van ons AAP-terrein een bruisend ‘Facility Centre’ gaat komen, is nu nog lastig voor te stellen. Toch gaat dat gebeuren. Eerder waren hier de oude personeelskantine en Primatenhal gevestigd, maar deze zijn onlangs gesloopt. Het AAP-personeel luncht al een tijdje in de geïmproviseerde kantine in 2 portocabins terwijl de dieren van de oude Primatenhal sinds een aantal maanden zijn gesetteld in het prachtige nieuwe Apenhuis. AAP besloot over te gaan op de sloop omdat de personeelskantine en Primatenhal niet meer voldeden aan de huidige bouw- en duurzaamheidsnormen; we vinden het natuurlijk belangrijk om zo efficiënt en milieuvriendelijk mogelijk ons werk te doen.

Actueel - Nieuws  | maandag, 10 februari 2014 | Views (783)

10/02

2014

 

Opnieuw steun Nationale Postcode Loterij voor AAP

Gisteravond was een belangrijke avond voor 101 goede doelen, waaronder Stichting AAP. De Postcode Loterij maakte tijdens het Goed Geld Gala in Koninklijk Theater Carré in Amsterdam bekend dat zij dit jaar een recordbedrag van ruim 302 miljoen euro doneert. Wij zijn ontzettend blij met de bijdrage van €500.000, waarmee we veel dieren een nieuwe toekomst kunnen geven. Aan alle deelnemers van de Nationale Postcode Loterij; heel hartelijk dank!
 

Actueel - Nieuws  | woensdag, 05 februari 2014 | Views (1018)

5/02

2014

 

AAP strijdt tegen illegale handel berberapen

Een berberaapje moet poseren op de markt in Marrakech

Ook dit jaar organiseert Stichting AAP weer een grootschalige voorlichtingsactie aan de Spaans/ Marokkaanse grens, om te voorkomen dat toeristen berberapen meenemen uit Marokko. De campagne is een samenwerking tussen AAP, haar Spaanse vestiging Primadomus en meerdere lokale partnerorganisaties. De (vaak zeer jonge) apen worden door stropers uit het wild geroofd, waarna ze in de illegale handel terechtkomen. Hierdoor wordt de populatie wilde berberapen met uitsterven bedreigd.

David van Gennep, directeur Stichting AAP: “AAP vangt al jaren berberapen op uit miserabele omstandigheden. Op dit moment hebben we meer dan 50 berberapen in de opvang in Almere en Spanje. Op onze wachtlijst staan nog eens zo’n honderd dieren, allemaal met een treurig verhaal. Mensen die een berberaap kopen, dragen (ongewild) bij aan het uitsterven van de soort. Ook als je met deze dieren op de foto gaat en hiervoor betaalt, steun je de apensmokkel. Om mensen hiervan bewust te maken, organiseren we elke zomer samen met Spaanse partners een uitgebreide voorlichtingscampagne in de haven van Algeciras, het belangrijkste punt van binnenkomst van terugkerende toeristen naar Europa.” Deze video wordt tijdens de campagne in meerdere talen aan toeristen vertoond.

Jaarlijks vangt Stichting AAP tientallen berberapen op, die ooit door illegale handel in Marokko bij particulieren terecht kwamen. De toestand van de berberaap is kritiek: er leven naar schatting nog maar zo’n 4.000 dieren in het wild in Marokko en dit aantal neemt schrikbarend snel af. Jonge berberapen worden door stropers uit het wild geroofd, waarna ze op marktpleinen te koop worden aangeboden of door handelaren naar Europa worden gesmokkeld. Helaas zijn er nog steeds mensen die zo’n aapje uit medelijden of fascinatie kopen en proberen het dier deel uit te laten maken van het gezin. Als apen de puberteit bereiken, wordt echter vaak pijnlijk duidelijk waarom zij niet geschikt zijn als huisdier. Veel dieren worden dan in een klein kooitje gestopt, gedumpt of doorverkocht. Sommigen hebben het geluk bij AAP terecht te komen. Er is hierdoor echter een wachtlijst ontstaan die steeds langer wordt. Daarom is het belangrijk om het probleem bij de bron aan te pakken. Stichting AAP doet dit door samen te werken met lokale partners en een combinatie van opvang, voorlichting en lobby.

Actueel - Nieuws  | woensdag, 05 februari 2014 | Views (717)

5/02

2014

 

Blog: Nóóit meer doen

David staat neus aan neus met Antoine

Deze week stond een trip naar AAP Primadomus in Spanje op het programma en dat is bepaald geen straf! Met de nodige vertraging kom ik aan, het vliegtuig was kapot en persoonlijk vond ik het wel een erg goed idee dat ze dat eerst even repareerden voordat we de lucht in gingen. Als een van de weinigen klaagde ik hier maar niet over..

Actueel - AAP blog  | woensdag, 29 januari 2014 | Views (2425)

29/01

2014

 

Blog: Een saaie kantoorbaan

Berberaap

Een nieuw jaar; nieuwe ronde – nieuwe kansen! Aan goede voornemens doe ik niet, maar een moment van bezinning, zowel zakelijk als privé, is nooit verkeerd. Ben ik goed bezig (niet altijd), moet ik dingen veranderen (ongetwijfeld) en andere keuzes maken in mijn leven (of dit jaar maar een keer niet)?
Natuurlijk denk je dan ook na over je tijdsbesteding. Sinds 2 jaar zet ik mij voor een groot deel van de week in als beleidsmedewerker voor de afdeling Preventie van AAP. De afdeling Preventie richt zich op het voorkómen van dierenwelzijnsproblemen op het gebied van exoten. Daarbij kun je denken aan bijvoorbeeld de beïnvloeding van wet- en regelgeving in Nederland en Europa. Tjonge, dat klinkt wel saai; beleidsmedewerker, en dan ook nog iets met wetgeving. Past dit wel bij mij? Ik zie bijna geen dieren, terwijl ik die nu juist zo leuk vind! Nu zit ik tussen de papieren. Je ziet het al voor je: elke dag dezelfde bureaustoel, dezelfde collega’s, hetzelfde koffiezetapparaat en heel veel lezen… Dus tijd om te bezinnen.

Actueel - AAP blog  | maandag, 20 januari 2014 | Views (887)

20/01

2014

 

Spaar Air Miles voor AAP

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid