ActueelNieuw thuis voor kapucijnapen in Frankrijk

Shivko, Jade en Lima

Gisteren vertrokken, en inmiddels veilig aangekomen: Kapucijnapen Shivko, Jade en Lima zijn herplaatst naar Zoo de Pont Scorff in Frankrijk!

 

Bekijk een filmpje van dit levendige groepje:

Actueel - Nieuws  | dinsdag, 24 juni 2014 | Views (3519)

24/06

2014

 

Kapucijnapen vermaken zich bij AAP

Shivko, Jade en Lima

Kapucijnapen Shivko, Jade en Lima zijn kwamen afzonderlijk bij AAP. Hier werden ze vrienden, zodat we een nieuw thuis voor hen samen konden vinden in Zoo de Pont Scorff in Frankrijk. Bekijk een filmpje van dit levendige groepje:

Actueel - Films & foto-albums van AAP  | dinsdag, 24 juni 2014 | Views (223)

24/06

2014

 

Blog: Het zwarte (sch)aap en de boze wolf

Regina

Er was eens een meisje…

… en tijdens haar lagere schooljaren was de dagelijkse omgang met haar klasgenoten geen feest. Ze hoorde er nooit helemaal bij en dat was niet gek. Schuchter als ze was, met haar magere en lange lijf, buitenboordbeugel en flaporen, kon ze maar beter niet te opvallend aanwezig zijn. Ze was tenslotte een perfect doelwit voor flauwe grappen en gemene geintjes. Maar opvallen deed ze ongewild toch. Dagelijks werd ze, ondanks haar teruggetrokken houding, door haar klasgenoten in de schijnwerpers gezet. Het was altijd hetzelfde kleine blonde meisje dat begon. Haar gebrek aan lengte compenseerde zij met een schreeuwende aanwezigheid.

Actueel - AAP blog  | woensdag, 18 juni 2014 | Views (1010)

18/06

2014

 

Dieren bij AAP gek op voetballen

Kimimela met voetbal

Dankzij het WK is heel de wereld in de ban van voetbal en bij Stichting AAP is dat niet anders. Veel van onze dieren zijn échte voetbalfans, ook buiten het seizoen om. Van de spelregels hebben ze geen kaas gegeten, maar de ballen zelf waarderen ze des te meer! Neem Kimimela. Dit witoorpenseelaapje kruipt iedere avond in haar favoriete slaapplek: een voetbal met een gat erin.

Actueel - Nieuws  | vrijdag, 13 juni 2014 | Views (1015)

13/06

2014

 

Blog: In gesprek met: Mojo

Chimpansee Mojo

Mojo - Maart 2011

‘Hi Mojo, welkom bij AAP! Ik ben Caro en ik kom je vandaag verzorgen.’
‘Huh? Wat? Oh… Doe mij maar spaghetti.. Krijg ik nu mijn bordje spaghetti? Spa-ghe-tti…’
‘Ach diertje toch, wat kijk je beduusd. Is ook raar hè, zo’n nieuwe omgeving en vreemde gezichten? Maar ik heb wat lekkers voor je meegenomen, kom maar eens kijken.’
'Spaghetti?!’
‘Je zal nog wel een beetje suf zijn van je verdoving. De dierenarts heeft je van top tot teen onderzocht en je gezondheid is wat zorgelijk. Maar daar weten we wel raad mee hoor, hier bij AAP. Komt allemaal goed!’
‘Spaghetti…’
‘Kijk eens wat lekker. Je moet straks op dieet hoor, want je bent veel te dik. Maar vandaag krijg je wat je lekker vindt. Ik heb een banaan mee, en druiven. Oh, zelfs een mango. Kunnen we elkaar ondertussen een beetje leren kennen. Spreek je ook al een beetje chimpansee taal? Ik wel. Ik kan hallo zeggen. Hoor maar.’ (Ik groet Mojo in chimpanseetaal)
‘What the…?! Wat zit dat vreemde mens nou in mijn gezicht te hijgen? Vindt ze dat normaal of zo? EN WAAR IS MIJN SPAGHETTI?’

Actueel - AAP blog  | maandag, 19 mei 2014 | Views (2009)

18/05

2014

 

Blog: Linken en netwerken

Scholieren op bezoek bij Primadomus

Dit jaar zijn we in Primadomus gestart met het geven van rondleidingen, met het idee en de hoop mensen uit de omgeving te leren over de problemen die ontstaan bij het houden van exotische dieren als huisdieren. Maar we wilden onze bezoekers ook laten nadenken over andere problemen rond exotische dieren waarmee Europa wordt geconfronteerd: de illegale handel in exotische dieren en dieren in de entertainment.

Actueel - AAP blog  | donderdag, 08 mei 2014 | Views (1443)

8/05

2014

 

Europese verkiezingen

Dierencoalitie

Dierencoalitie lanceert Dierenkieswijzer

Hoe diervriendelijk zijn de Nederlandse politieke partijen in Europa? Op die vraag geeft de op 4 mei gelanceerde Dierenkieswijzer een antwoord. Aan de hand van 16 stellingen over uiteenlopende dierenonderwerpen – van bont tot stierenvechten tot zwerfhonden – krijgen kiezers op www.dierenkieswijzer.nl inzicht in hoe de partijen over dieren denken. De Dierenkieswijzer is een initiatief van de Dierencoalitie, de samenwerkende dierenwelzijnsorganisaties in Nederland, waar AAP ook deel van uitmaakt.

Actueel - Nieuws  | maandag, 05 mei 2014 | Views (925)

5/05

2014

 

Blog: Positief reizen

My workplace...

Exotische dieren zijn (over het algemeen) niet geschikt als huisdier en luchthavens (in het algemeen) zijn geen geschikt thuis. En toch is dat precies hoe ik me heb gevoeld de afgelopen weken: thuis tussen de haastige bemanningsleden, de monitoren met aankomst- en vertrektijden, de (niet-zo-goede) koffie-kiosken en het 21e-eeuwse 'Babel' dat elke Europese internationale luchthaven vertegenwoordigt. Er is voor mij maar één goede reden om van Amsterdam Schiphol naar Frankfurt naar Vilnius naar Warschau naar Schiphol naar Stockholm naar Helsinki naar Kopenhagen en weer terug naar Schiphol te vliegen in slechts 5 dagen, afgezien van een culinaire reis door Noord-Europa (ha, ha). Mijn werk, natuurlijk.

Actueel - AAP blog  | vrijdag, 25 april 2014 | Views (721)

25/04

2014

 

Blog: Traditiegetrouwe verjaardag

David van Gennep

Het was weer zover, een jaar voorbij en dat moet gevierd worden. Eerlijk gezegd heb ik daar weinig mee; dingen vieren is sowieso niet mijn sterkste kant en iets in mijn Calvinistische brein zegt dan ook nog eens dat je vooral niet iets moet vieren waar je weinig inspanning voor hebt hoeven verrichten of waarin je je eigenlijk niet onderscheidt van een ander.
Maar goed, het is nu eenmaal traditie en wie ben ik dan ...?

Actueel - AAP blog  | dinsdag, 22 april 2014 | Views (2154)

21/04

2014

 

Blog: Teleurgesteld? Krijsen maar!

Godelieve Kranendonk

Twee weken geleden waren de ouders van een aantal kleuters boos omdat hun oogappeltjes in tranen thuis waren gekomen. Hun juf had als 1 aprilgrap ieder kind een ‘aai-pet’ gegeven, terwijl de kinderen hadden gerekend op een iPad. Zoals tegenwoordig gebruikelijk had een van de ouders dit kinderleed breed uitgemeten op internet. Want als je je zin niet dreigt te krijgen, zorg je dat je dat via Twitter of Facebook snel verspreidt, zodat je alsnog je zin krijgt. Bedrijven en overheidsinstanties blijken daar heel gevoelig voor, als je daarna je mond maar weer houdt. Niet verrassend dus dat er rap een karrevracht iPads bij de school arriveerde om de kindertraantjes te doen opdrogen. Heel verstandig! Kinderen komen in hun leven namelijk nooit teleurstellingen tegen, dus hoeven daar ook niet mee om leren te gaan. Mama blijft namelijk de rest van haar leven zorgen dat haar kroost nooit iets zal overkomen…

Actueel - AAP blog  | woensdag, 16 april 2014 | Views (4349)

15/04

2014

 

Spaar Air Miles voor AAP

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid