ActueelBlog: Beestengeluk? Ik zou m'n geld er niet op inzetten...

stinkdier

Het is geen geheim dat de eerste taak van een hoogleraar journalistiek, indien geconfronteerd met een klas vol naïeve, idealistische 18-jarigen die hun roeping aan het najagen zijn, is om hun dromen bruut uiteen te laten spatten. Vaak is het eerste wat die eerstejaars te horen krijgen niet een inspirerend citaat van, laten we zeggen, Joseph Pulitzer, maar meer iets in de trant van: "Tegen het einde van je vier jaar hier is nog maar 25% van jullie over, en als het aan mij ligt, gelooft niemand meer ergens in," (vaak gevolgd door een boosaardige lach).

Actueel - AAP blog  | maandag, 25 augustus 2014 | Views (1572)

24/08

2014

 

Java-apen komen bij AAP bij na wereldreis

De 5 apen, nog aan boord van het schip

Deze 5 Java-apen reisden mee met een vrachtschip vanuit Maleisië. Onderweg werden ze ontdekt door de bemanning van het schip, die ze uiteindelijk wist te vangen en in een vrachtmand heeft geplaatst. Gedurende de rest van de reis hebben de bemanningsleden zo goed mogelijk voor de dieren gezorgd. Eenmaal in Rotterdam zijn de Java-apen overgedragen aan AAP, en inmiddels zijn ze in onze quarantaine aan het bijkomen van hun wereldreis!

Actueel - Nieuws  | woensdag, 20 augustus 2014 | Views (3207)

20/08

2014

 

Blog: Make Love not War!

Arly en Hansi zijn aan het vlooien

Tijdens de dag van nationale rouw zag ik een spandoek met de leus 'Make Love Not War'. Het spandoek hing langs de kant van de snelweg, op de route van de rouwauto’s die de slachtoffers van het neergestorte vliegtuig MH17 vervoerden. Een indrukwekkende dag, waarin respect voor de slachtoffers van deze verschrikkelijke tragedie centraal stond. Helaas nemen op dit moment de gevechten tussen het Oekraïense leger en de pro-Russische separatisten alleen maar toe en is de rampplek onderdeel geworden van een politiek steekspel. Ten tijde van oorlog lijkt alles geoorloofd en is menselijk fatsoen en respect voor elkaar vaak ver te zoeken.

Actueel - AAP blog  | woensdag, 06 augustus 2014 | Views (1072)

5/08

2014

 

Opnieuw zomercampagne om de berberaap te redden

De negatieve kant van de berberapenhandel in een animatiefilmpje.

Onder het motto "No somos mascotas", Spaans voor 'Wij zijn geen huisdieren', startte deze week een bewustmakingscampagne voor de honderdduizenden toeristen die van Zuid-Spanje naar Marokko reizen tijdens de drukke zomerperiode. Doel van de campagne is om de illegale handel in jonge berberapen te stoppen. De illegale handel in deze dieren is één van de voornaamste bedreigingen voor het voorbestaan van de soort, de enige primatensoort die ten noorden van de Sahara voorkomt.

Actueel - Nieuws  | vrijdag, 01 augustus 2014 | Views (1684)

31/07

2014

 

Blog: Oude Olifant

olifant

Een tijdje terug werd ik door mijn partner Sabine meegenomen naar een expositie. De beelden die tentoongesteld werden, zijn gemaakt door een vriend van haar. Frits Gehner, een Baarnsche tandarts die twee jaar geleden de tandartsstoel definitief inruilde voor een beeldhouwatelier. Iets wat hij eerder had kunnen doen; zijn werk is indrukwekkend!

Actueel - AAP blog  | donderdag, 31 juli 2014 | Views (1379)

30/07

2014

 

Europese vrijwilligers bij AAP

Anthony Dubois

“Hier werk ik met mensen die van dieren houden, net als ik.”

AAP zou AAP niet kunnen zijn zonder haar Nederlandse én buitenlandse vrijwilligers. Sinds 2008 maakt AAP gebruik van het 'European Voluntary Service-programma' (EVS-programma) via Erasmus+. Vrijwilligers zoals Anthony uit Frankrijk en Miina uit Estland zetten zich een jaar lang in voor dierenwelzijn bij AAP en vertellen hieronder hun verhaal. Altijd al bij AAP of onze Spaanse vestiging Primadomus willen werken? De vacatures staan nu online!

Actueel - Nieuws  | dinsdag, 29 juli 2014 | Views (3507)

28/07

2014

 

Blog: Beaujolais, Bordeaux.,.. Almere...?

Margot Décory

Geboren in een buitenwijk van Bordeaux – inderdaad, waar die héérlijke wijnen vandaan komen! – bracht ik het merendeel van mijn weekenden en vakanties door aan de kust en in de kleine havens van mijn geliefde Bassin d’Arcachon (toeristen zijn de invasieve soort in die omgeving!)

Nadat ik de middelbare school had doorlopen, volgde ik twee jaar intensief wetenschappelijk onderwijs voor een nationaal examen in diergeneeskunde en landbouw in het Franse onderwijs. Hoewel erg interessant, waren deze jaren van georganiseerde marteling geen succes...

Actueel - AAP blog  | dinsdag, 22 juli 2014 | Views (844)

21/07

2014

 

IJs voor de dieren van AAP

IJsjes voor de dieren van AAP

Vandaag is het een tropische dag, dus bij AAP krijgen de dieren ijs! Omroep Flevoland kwam langs om te filmen hoe de traktatie ontvangen werd.

Actueel - Films & foto-albums van AAP  | vrijdag, 18 juli 2014 | Views (891)

18/07

2014

 

Blog: Met de voeten in de aarde

Europese marmot

Marmot van Les Pays-Bas naar Les Pays Basque 

Komt een man bij de douane. “Bonjour, je cherche ma marmotte!”, kondigt hij zich aan. “Komt wel goed hoor, monsieur”, antwoordt de douane. “Chocola bederft niet zo snel.”.... eh, huh? Het is het begin van een korte, maar bijzondere reis naar verrassende plekken en met bijzondere ontmoetingen in de Pyreneeën.

Actueel - AAP blog  | dinsdag, 15 juli 2014 | Views (1487)

14/07

2014

 

Blog: We letten ook op de kleintjes!

Degoes bij AAP

Er zijn nieuwe degoes gearriveerd! De dag na aankomst wil de dierenarts de gezondheid van de dieren graag even bekijken. De dierverzorger die de diertjes voor de dierenarts hanteert meldt verbaasd: “Ehm, er steken twee pootjes uit haar achterste, dokter?”

Actueel - AAP blog  | vrijdag, 11 juli 2014 | Views (1491)

10/07

2014

 

Spaar Air Miles voor AAP

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid