ActueelEen drukte van belang in de quarantaine!

Beverrat Coypu

Het is een drukte van belang in de quarantaine van AAP; maar liefst zeven dieren verhuisden vandaag van Natuurhulpcentrum Opglabbeek (NHC) naar Almere.

Actueel - Nieuws  | dinsdag, 08 juli 2014 | Views (1007)

8/07

2014

 

Chimpansees testen GoPro camera's

Bij AAP gebruiken we sinds kort GoPro camera's om de dieren te kunnen observeren zonder ze te storen. Maar zo'n nieuw speeltje is natuulijk eindeloos interessant! Eerst neemt Unyoro een voorzichtig kijkje, en daarna volgt een grondige inspectie door Buddy...

Actueel - Films & foto-albums van AAP  | vrijdag, 04 juli 2014 | Views (498)

4/07

2014

 

Blog: De knagers van de zoogdierenafdeling

Degoes bij AAP

Bij AAP vangen we niet alleen primaten op, maar er zijn ook behoorlijk wat knaagdieren aanwezig. En deze zijn minstens zo leuk! Hoog tijd dus voor een voorstelrondje.

Zo hebben we prairiehond Anjing, die dolblij was dat de zomer er aan kwam. Voor hem betekende dit dat hij zijn binnenverblijf mocht inruilen voor een buitenverblijf. Deze ruimte stond al een tijdje leeg en was in de loop der tijd veranderd in een echte jungle. We twijfelden of we hem hierin ooit nog zouden terugvinden, maar dat was een gok die we wilden nemen.

Actueel - AAP blog  | vrijdag, 04 juli 2014 | Views (2767)

4/07

2014

 

Genieten van de zomer

zonnebaden

Herkenbaar? Nu het zonnetje vaak schijnt, genieten de chimpansees in het Chimpanseecomplex zichtbaar van de zomerse warmte. Bekijk de foto's en geniet mee!

Actueel - Films & foto-albums van AAP  | maandag, 30 juni 2014 | Views (1613)

30/06

2014

 

Blog: Au, hij bijt!!

Godelieve Kranendonk

Het WK voetbal is in volle gang en Nederland is alweer een rondje verder. Iedereen had het over hoe ver ‘we’ zouden kunnen komen!! Dat gesprek werd snel verdrongen toen Luis Suarez van Urugay zijn tanden in de Italiaanse Chiellini zette. Chiellini ontblootte ontzet zijn schouder om de schade met de wereld te delen. Suarez was een vampier, een pitbull!

Actueel - AAP blog  | maandag, 30 juni 2014 | Views (1686)

30/06

2014

 

Nieuw thuis voor kapucijnapen in Frankrijk

Shivko, Jade en Lima

Gisteren vertrokken, en inmiddels veilig aangekomen: Kapucijnapen Shivko, Jade en Lima zijn herplaatst naar Zoo de Pont Scorff in Frankrijk!

 

Bekijk een filmpje van dit levendige groepje:

Actueel - Nieuws  | dinsdag, 24 juni 2014 | Views (5429)

24/06

2014

 

Kapucijnapen vermaken zich bij AAP

Shivko, Jade en Lima

Kapucijnapen Shivko, Jade en Lima zijn kwamen afzonderlijk bij AAP. Hier werden ze vrienden, zodat we een nieuw thuis voor hen samen konden vinden in Zoo de Pont Scorff in Frankrijk. Bekijk een filmpje van dit levendige groepje:

Actueel - Films & foto-albums van AAP  | dinsdag, 24 juni 2014 | Views (351)

24/06

2014

 

Blog: Het zwarte (sch)aap en de boze wolf

Regina

Er was eens een meisje…

… en tijdens haar lagere schooljaren was de dagelijkse omgang met haar klasgenoten geen feest. Ze hoorde er nooit helemaal bij en dat was niet gek. Schuchter als ze was, met haar magere en lange lijf, buitenboordbeugel en flaporen, kon ze maar beter niet te opvallend aanwezig zijn. Ze was tenslotte een perfect doelwit voor flauwe grappen en gemene geintjes. Maar opvallen deed ze ongewild toch. Dagelijks werd ze, ondanks haar teruggetrokken houding, door haar klasgenoten in de schijnwerpers gezet. Het was altijd hetzelfde kleine blonde meisje dat begon. Haar gebrek aan lengte compenseerde zij met een schreeuwende aanwezigheid.

Actueel - AAP blog  | woensdag, 18 juni 2014 | Views (1317)

18/06

2014

 

Dieren bij AAP gek op voetballen

Kimimela met voetbal

Dankzij het WK is heel de wereld in de ban van voetbal en bij Stichting AAP is dat niet anders. Veel van onze dieren zijn échte voetbalfans, ook buiten het seizoen om. Van de spelregels hebben ze geen kaas gegeten, maar de ballen zelf waarderen ze des te meer! Neem Kimimela. Dit witoorpenseelaapje kruipt iedere avond in haar favoriete slaapplek: een voetbal met een gat erin.

Actueel - Nieuws  | vrijdag, 13 juni 2014 | Views (1230)

13/06

2014

 

Blog: In gesprek met: Mojo

Chimpansee Mojo

Mojo - Maart 2011

‘Hi Mojo, welkom bij AAP! Ik ben Caro en ik kom je vandaag verzorgen.’
‘Huh? Wat? Oh… Doe mij maar spaghetti.. Krijg ik nu mijn bordje spaghetti? Spa-ghe-tti…’
‘Ach diertje toch, wat kijk je beduusd. Is ook raar hè, zo’n nieuwe omgeving en vreemde gezichten? Maar ik heb wat lekkers voor je meegenomen, kom maar eens kijken.’
'Spaghetti?!’
‘Je zal nog wel een beetje suf zijn van je verdoving. De dierenarts heeft je van top tot teen onderzocht en je gezondheid is wat zorgelijk. Maar daar weten we wel raad mee hoor, hier bij AAP. Komt allemaal goed!’
‘Spaghetti…’
‘Kijk eens wat lekker. Je moet straks op dieet hoor, want je bent veel te dik. Maar vandaag krijg je wat je lekker vindt. Ik heb een banaan mee, en druiven. Oh, zelfs een mango. Kunnen we elkaar ondertussen een beetje leren kennen. Spreek je ook al een beetje chimpansee taal? Ik wel. Ik kan hallo zeggen. Hoor maar.’ (Ik groet Mojo in chimpanseetaal)
‘What the…?! Wat zit dat vreemde mens nou in mijn gezicht te hijgen? Vindt ze dat normaal of zo? EN WAAR IS MIJN SPAGHETTI?’

Actueel - AAP blog  | maandag, 19 mei 2014 | Views (2207)

18/05

2014

 

Spaar Air Miles voor AAP

Deze website maakt gebruik van cookies. Lees meer over ons cookiebeleid